torsdag 5. desember 2013

Granola med sjokolade, kanel og kardemomme


200 g havregryn
50 g solsikkekjerner
2 ss sesamfrø
75 g mandler
50 g valnøtter
25 g hasselnøtter
1/4 ts salt
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 dl eplejuice eller annen juice
2 ss smør
2 ss akasiehonning
1 1/2 ss brunt sukker
ønsket mengde hakket 70% mørk sjokolade

Grovhakk nøttene og bland det med havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, havsalt, kanel og kardemomme. Smelt smør sammen med akasiehonning, brunt sukker og juicen.

Hell juice og sukkerblandingen over havregrynsblandingen og bland det godt. Ha det over ett stekebrett med bakepapir og stek det i ovnen på 150 grader i ca 30 minutter. Rør i blandingen hvert 10 minutt for å få gjevn steking. Avkjøl blandingen og tilsett hakket sjokolade.

Smaker kjempegodt til f.eks. gresk yoghurt med akasiehonning og appelsinfileer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar