torsdag 1. august 2013

Pizza bianca



Pizza bianca er nesten det samme som vanlig italiensk pizza. Det som skiller som gjør at de skiller seg fra hverandre er pizzasausen. Og som navnet sier så er sausen hvit og laget av creme fraiche på pizza bianca. Fremgangsmåten er den samme som på vanlig pizza, så lag pizzabunn på vanlig måte:
2,5 dl lunkent vann
1/2 pakke gjær
2 sp olje
1 ts salt
Mel til en passe deig, ca 400 gr

Ha tørrgjær, salt, olje og lunkent vann i eltemaskinen. Ha i litt av melet og la det bli eltet sammen med vannet i ca 1 minutt. Tilsett så litt etter litt hvetemel til du får en passe deig, mens du elter deigen godt mellom hver gang. Deigen bør eltes i ca 5 minutter på ganske lav hastighet, og alt melet bør tilsettes under denne perioden. Så bør deigen eltes i ca 5 minutter på høyere hastighet. La deigen heve i ca 30 minutter. Det aller beste er å bruke pizzamel som f.eks tipo "0" eller finbakstmel. Denne oppskriften holder til 4 porsjonspizzaer.

 Lag så den hvite pizzasausen (holder til 2 personer):
1,5 dl creme fraiche
1 ss olivenolje
1 fedd revet hvitløk
1/2 ts sitron
litt salt
evt. ønsket mengde urter, basillikum, gressløk, oregano
evt. 1/2 rød chili

Bland alt sammen. Smør sausen på pizzaene og ha over ønsket ost, parmesan, mozarella eller lignende. Ha så på ønsket topping, spekeskinke, spekepølse, tomater, sopp osv. Røykalaks er også veldig godt, men vent med å ha på den til etter at pizzaene er stekt. Synes røykalaks smaker best når den ikke har vært inne i ovnen.

Sett ovnen på 250 grader med både varmluft og over- og undervarme. sett en rist midt i ovnen og legg pizzasteinen på den. Del deigen i 4 og kjevle de ut. Legg de på bakepapir og ha på pizzasaus bianca og topping etter ønske. La pizzaene heve i ca 30 minutter mens ovnen blir varm. Stekes i ca 5 minutter, dette kan variere så følg derfor nøye med. Stek 1 pizza av gangen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar