fredag 14. mars 2014

Sjokoladekake med luftig krem


225 g smør eller margarin
2,2 dl vann
7 ss kakao
7 ts vaniljesukker
560 g sukker
9 eggeplommer
330 g hvetemel
9 ts bakepulver
9 eggehviter

Glasur
400 g smør eller margarin
2 plater lys kokesjokolade
200 g melis
2 ts vaniljesukker
2 egg

Fremgangsmåte:
La smør, vann, kakao, vaniljesukker og sukker smelte sammen i en kjele, og avkjøl det til 37 deg C (fingervarmt).
Sett ovnen på 180 deg C.
Ha blandingen i en bakebolle og visp inn eggeplommer, hvetemel og bakepulver.
Stivpsk eggehvitene i en annen bolle og vend dem i sjokoladeblandingen.
Fordel kakedeigen i en langpanne kledd med bakepapir, og stek den midt i ovnen i ca 20 min. Sjekk med en stekepinne, kommer den ut tørr, er kaken ferdig.
Glasur: Smelt smør og kokesjokolade i en kjele ved svak varme. La den avkjølte til blandingen er så stiv at du kan snu kjelen på hodet uten at noe renner ut. Ha blandingen over i en bakebolle, og visp inn melis, vaniljesukker og egg.

 Fordel glasuren over kaken, del den i biter og server.

Kaken på bildet er en halv porsjon, og stekt i to 18 cm rundformer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar