torsdag 28. februar 2013

Tekake


 Ca 550 g hvetemel
75 g smør
150 g sukker
3 dl melk (eller vann)
1 egg (kan sløyfes)
1 pakker gjær
1-2 ts kardemomme

Topping
150 g mandler
150 g sukker
150 g smeltet smør 
Stekes ved 200 grader i ca 20 min, midt i ovnen med varmluft.
Smelt smøret og ha i melken og varm den til ca 37 grader hvis du bruker fersk gjær og til ca 40 grader hvis du bruker tørrgjær. Hell væsken i en eltemaskin og tilsett gjær, sukker, kardemomme og litt mel. Bland det sammen og ha i mer mel. ikke ta alt melet med en gang, fordi det er ikke sikkert du trenger alt. Elt deigen i ca 10 minutter til den kjennes seig og god. La den så heve til den har doblet i størrelse. Hell deigen på ett stekebrett og og trykk den ut til kantene.

Hakk manldene i en blender og bland det sammen med sukkeret og det smeltede smøret. Fordel denne blandingen gjevnt over deigen. Legg over plast og et rent kjøkkenhånkle og la det heve på ett lunt sted til de har doblet i størrelse igjen. Stek den i ovnen og avkjøl den på rist.