Macroner (Franske nytelser)
320 gr
eggehviter
500 gr
sukker
400 gr
mandelmel
400 gr melis
Pisk
eggehviter og sukker sammen på lav hastighet i ca 10 minutter. Sikt sammen
mandelmel og melis. Når marengsen har blitt hvit og ser seig ut er den ferdige.
Bland i mandelmelblandingen gradvis i marengsen for hånd. Sprøyt ut små
rundinger på en plate med bakepapir. Slå brettet på benken for å få bort evt.
luftbobler og får å få rett fasong på makronene. Du kan nå la macronene få
hvile på benken i 15-30 minutter før du steker de. Eller stek de med en gang.
Stekes på 110-120 grader (ikke varmluft) i ca 18 minutter. De er ferdige når de
slipper bakepapiret. Det beste resultatet får du ved å bruke så ferske
eggehviter som mulig og helst ikke eggehviter som er frosne.
For å få
farge på macronene så tilsetter du det i marengsen rett før den er ferdig
pisket.
Du kan enkelt bytte ut pasjonsjuicen med annen fruktjuice, som f.eks bringebær og blåbær som de på bilde er fylt med.
Pasjonsfyll
50 gr
pasjonsjuice
35 gr
kremfløte
180 gr hvit
sjokolade
18 gr smør
20 gr sukker
Kok opp
pasjonsjuice og kremfløte, og ha i resten av ingrediensene. Rør det sammen og
sett det kaldt. Fyllet må være kaldt før macronene kan fylles.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar