lørdag 22. juni 2013

Macroner




Macroner (Franske nytelser)
320 gr eggehviter
500 gr sukker
400 gr mandelmel
400 gr melis

Pisk eggehviter og sukker sammen på lav hastighet i ca 10 minutter. Sikt sammen mandelmel og melis. Når marengsen har blitt hvit og ser seig ut er den ferdige. Bland i mandelmelblandingen gradvis i marengsen for hånd. Sprøyt ut små rundinger på en plate med bakepapir. Slå brettet på benken for å få bort evt. luftbobler og får å få rett fasong på makronene. Du kan nå la macronene få hvile på benken i 15-30 minutter før du steker de. Eller stek de med en gang. Stekes på 110-120 grader (ikke varmluft) i ca 18 minutter. De er ferdige når de slipper bakepapiret. Det beste resultatet får du ved å bruke så ferske eggehviter som mulig og helst ikke eggehviter som er frosne.
For å få farge på macronene så tilsetter du det i marengsen rett før den er ferdig pisket.

Du kan enkelt bytte ut pasjonsjuicen med annen fruktjuice, som f.eks bringebær og blåbær som de på bilde er fylt med.
Pasjonsfyll
50 gr pasjonsjuice
35 gr kremfløte
180 gr hvit sjokolade
18 gr smør
20 gr sukker

Kok opp pasjonsjuice og kremfløte, og ha i resten av ingrediensene. Rør det sammen og sett det kaldt. Fyllet må være kaldt før macronene kan fylles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar