Bunn:
15 stk knuste digestivekjeks
4 ss brunt sukker
6,5 ss smeltet smør
1,25 ts kanel
24 cm form, 175 grader i ca
10 min
Fyll:
600 g philadelphia
ost
200 gram sukker
1/2 vaniljestang, eller ekte vaniljesukker
saft og skall av en halv
sitron (denne glemmer jeg ganske ofte, kaken er god likevel)
4 egg
Vispes for hånd, tilsett
eggene til slutt ett og ett, helles over bunnen.
150 grader i ca 35 min, kaken skal fremdeles være ganske myk i midten, men ikke rinnende.
Topping:
ca 3 dl lettrømme
5 ss sukker
1/2 vaniljestang, eller ekte
vaniljesukker
Blandes og has over kaken
mens den er varm. Avkjøles minst 4 timer, helst over natt i kjøleskap.
Dette blir en ganske så stor kake, så jeg bruker å halvere alle ingrediensene og steke kaken i en 18 cm rundform. Steketiden blir litt lengre, kankje fordi kaken blir litt høyere. Men i min ovn så må jeg steke den i 45-50 minutter.
Går det an å legge gele-lokk over rømmetoppingen?
SvarSlett