søndag 23. juni 2013
Crème brûleé
Crème brûleé kan smaksettes med nesten hva som helst. Vanilje er nok det vanligste. Men sitrongress, lakris, te, kaffebønner, krydder, for å nevne noe, setter enn annerledes smak på desserten.
3,5 dl fløte
1 dl melk
4 eggeplommer
66 gr sukker
vanilje
Dette blir 4 store eller 6 små porsjoner. Kok opp fløte og melk og vanilje, eller det du har valgt av smak. og la det trekke i 20 minutter. Visp sammen eggeplommer og sukker til skum. Kok fløteblandingen opp på nytt, hell den over eggene mens du pisker. Sil blandingen og hell det i passende porsjonsformer. Bak i ovnen i vannbad på 150 grader i ca 45-60 minutter avhengig av formens størrelse. Avkjøl. Like før servering, dryss overflaten med ett gjevnt lag sukker og karamelliser med en brenner.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar