torsdag 28. februar 2013

Oreoes



Sjokoladekjeks
200-225 gram hvetemel
150 gram sukker
50 gram bakekakao
1 teskje vaniljesukker
1 ts natron
en klype salt
150 gram romtemperert smør
1 egg, sammenvispet

Vaniljekrem
50 gram smør
2 ts vaniljesukker eller frøene av 1/2 vaniljestang
1 ts vann
ca 2,5 dl melis

Bland sammen alt det tørre og bland inn smøret og etterhvert også det sammenvispede egget.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Du skal nå ha en jevn deig. Sett deigen kaldt i ca en time, men gjerne lengre.

Lag ca 50 kjeks. Det kan du gjøre ved for eksempel å kjevle ut deigen og stikke ut kjeksen med en pepperkakeform, et lite glass eller lignende. Alternativt kan du trille en pølse, skjære skiver og klappe disse flat. Dersom du skal lage kjeks bli resultatet penest om kjeksene har omtrent lik størrelse, men skal du lage kjeks til Oreokake er det ikke så viktig at kakene ser så pene ut, men de bør helst ha omtrent lik tykkelse og størrelse slik at du får et jevnt stekeresultat.

Legg kjeksen på bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 10-12 minutter. Du må passe på mot slutten av steketiden, slik at kjeksen ikke blir brent. La kjeksen avkjøles på rist.

Rør sammen ingrediensene til vaniljefyllet. Bruk så mye melis at du får en fin deig som fint lar seg forme. Rull til en lang pølse og del opp i 25 små emner. Trill til kuler og legg en kule på halvparten av sjokoladekjeksene. Legg den andre halvparten oppå som et lokk og klem kjeksene forsiktig sammen slik at fyllet fordeler seg mellom de to kjeksene.


Oppskriften er hentet fra Trines matblogg.
http://trinesmatblogg.no/2011/03/17/sjokoladekjeks-med-vaniljekrem-oreokjeks/