tirsdag 19. februar 2013

Key Lime Pai





Ingredienser
8 egguler
2 bokser med søt kondensert melk
Saft og skall fra 5 lime
4 ½ dl fløte

Paiskallet
500 g digestivekjeks
200 smeltet smør

Sett ovnen på 175 grader og start med paiskallet. Knus kjeksene i en blender og bland inn det smeltet smøret. Trykk blandingen i en smurt paiform i hele formen, også opp langs kantene. Trykk det godt sammen med håndflaten eller en skje. Stek bunnen i ca 20 minutter ta den ut og avkjøl den.

Senk varmen til 150 grader og start å lage fyllet. Ha egguler, kondensert melk, limesaft og limeskall i en skål og visp ingrediensene forsiktig sammen. Ha fyllet i paiskallet og stek det i 20-30 minutter. Fyllet skal kjennes fast men fortsatt litt mykt. La den avkjøles helt på rist, og sett den i kjøleskap i minst en time, helst over natt.

Før paien skal serveres  pisket kremen passe fast, og bre det over paien. Denne paien kan også dekkes med marengsmasse.