Ingredienser
8 egguler
2 bokser med
søt kondensert melk
Saft og
skall fra 5 lime
4 ½ dl fløte
Paiskallet
500 g
digestivekjeks
200 smeltet
smør
Sett ovnen
på 175 grader og start med paiskallet. Knus kjeksene i en blender og bland inn
det smeltet smøret. Trykk blandingen i en smurt paiform i hele formen, også opp
langs kantene. Trykk det godt sammen med håndflaten eller en skje. Stek bunnen
i ca 20 minutter ta den ut og avkjøl den.
Senk varmen til
150 grader og start å lage fyllet. Ha egguler, kondensert melk, limesaft og
limeskall i en skål og visp ingrediensene forsiktig sammen. Ha fyllet i
paiskallet og stek det i 20-30 minutter. Fyllet skal kjennes fast men fortsatt
litt mykt. La den avkjøles helt på rist, og sett den i kjøleskap i minst en
time, helst over natt.
Før paien
skal serveres pisket kremen passe fast,
og bre det over paien. Denne paien kan også dekkes med marengsmasse.