tirsdag 19. februar 2013

Hasselnøtt og sjokoladecupcakes




Dette blir ca 12 cupcakes.

ingredienser
100 g mel
20 g kakao
140 g strøsukker
1 ½ ts bakepulver
En klype salt
40 gr smør, romstemperert
1 ¼ dl melk
1 egg
120 g ferdig hasselnøtt- og sjokoladekrem (eks. nutella eller nugatti)
Noen hele hasselnøtter til pynt

Topping
250 g melis
80 gr usaltet smør
¼ dl melk
80 g hasselnøtt- og sjokoladekrem

Varm ovnen til 175 grader.
Ha mel, kakao, sukker, bakepulver, salt og smør i en bolle og visp sammen ingrediensene på lav hastighet med en el-visp til det blir en kornete konsistens. Tilsett langsomt melken og visp til at er godt blandet. Tilsett egget og visp skikkelig. Fyll formene til 2/3 full og stek de i ovnen i ca 20 minutter. La de avkjøles litt på brettet før de flyttes over på rist. Når cupcakene er avkjølt, lag et lite hull i midten og fyll det med f.eks nugatti..

Lag så glasuren ved å vispe melis og smør sammen til en masse på lav hastighet. Hell så i melken og bland det i forsiktig. Visp så på full hastighet i minst 5 minutter. Jo lengre den vispes jo luftigere blir den. Rør så ned nugattien for hånd for å blande det godt. Ha glasyren på cupcakene enten ved å smøre det på eller bruk en piping-bag. Pynt med hasselnøttene.

Jeg synes kremen ble for tung og smakte melis. Kan hende jeg ikke vispet godt nok.