Dette blir
ca 12 cupcakes.
ingredienser
100 g mel
20 g kakao
140 g
strøsukker
1 ½ ts
bakepulver
En klype
salt
40 gr smør,
romstemperert
1 ¼ dl melk
1 egg
120 g ferdig
hasselnøtt- og sjokoladekrem (eks. nutella eller nugatti)
Noen hele
hasselnøtter til pynt
Topping
250 g melis
80 gr
usaltet smør
¼ dl melk
80 g
hasselnøtt- og sjokoladekrem
Varm ovnen
til 175 grader.
Ha mel,
kakao, sukker, bakepulver, salt og smør i en bolle og visp sammen ingrediensene
på lav hastighet med en el-visp til det blir en kornete konsistens. Tilsett
langsomt melken og visp til at er godt blandet. Tilsett egget og visp
skikkelig. Fyll formene til 2/3 full og stek de i ovnen i ca 20 minutter. La de
avkjøles litt på brettet før de flyttes over på rist. Når cupcakene er avkjølt,
lag et lite hull i midten og fyll det med f.eks nugatti..
Lag så
glasuren ved å vispe melis og smør sammen til en masse på lav hastighet. Hell
så i melken og bland det i forsiktig. Visp så på full hastighet i minst 5
minutter. Jo lengre den vispes jo luftigere blir den. Rør så ned nugattien for
hånd for å blande det godt. Ha glasyren på cupcakene enten ved å smøre det på
eller bruk en piping-bag. Pynt med hasselnøttene.
Jeg synes
kremen ble for tung og smakte melis. Kan hende jeg ikke vispet godt nok.