tirsdag 19. februar 2013

Cheesecake brownie




Brownie:
85 g smør i terninger
115 g mørk sjokolade, hakket
130 g sukker
2 romtempererte egg
70 g hvetemel
1 sp kakaopulver
1 ts vaniljesukker
Litt salt
80 g hakket sjokolade

Cheesecake:
200 g kremost naturell
1 eggeplomme
75 g sukker
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:
Ha bakepapir i en firkantet form som er 20x20cm stor. Du kan bruke en som er litt større også, da får du litt lavere brownies.

Smelt smør og sjokolade i en kasserolle på lav varme og rør til alt er smeltet. Ta det bort fra varmen og rør inn først sukker og så eggene. Bland så inn mel, kakaopulver, vaniljesukker og salt. Og til slutt 80 g med hakket sjokolade. Hell det i formen.

I en annen bolle så blander du kremost, eggeplommen, sukkeret og vaniljesukkeret og rører det sammen til alt er godt blandet. Ha kremostblandingen over kakerøren ved å legge det i ca 8 klumper over kaken. Ta så en skje eller noe lignende og og lag noen kruseduller. Det skal være marmorert slik at du ser både osteblandingen og kakerøren. Stekes ved 180 grader i 35-40 minutter. La kaken avkjøles på rist i kakeformen. Denne kaken holder seg noen dager i en luft-tett beholder. Den egner seg også godt til å fryses.