Brownie:
85 g smør i
terninger
115 g mørk
sjokolade, hakket
130 g sukker
2
romtempererte egg
70 g
hvetemel
1 sp
kakaopulver
1 ts
vaniljesukker
Litt salt
80 g hakket
sjokolade
Cheesecake:
200 g
kremost naturell
1 eggeplomme
75 g sukker
1 ts
vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Ha bakepapir
i en firkantet form som er 20x20cm stor. Du kan bruke en som er litt større
også, da får du litt lavere brownies.
Smelt smør
og sjokolade i en kasserolle på lav varme og rør til alt er smeltet. Ta det
bort fra varmen og rør inn først sukker og så eggene. Bland så inn mel,
kakaopulver, vaniljesukker og salt. Og til slutt 80 g med hakket sjokolade.
Hell det i formen.
I en annen
bolle så blander du kremost, eggeplommen, sukkeret og vaniljesukkeret og rører
det sammen til alt er godt blandet. Ha kremostblandingen over kakerøren ved å
legge det i ca 8 klumper over kaken. Ta så en skje eller noe lignende og og lag
noen kruseduller. Det skal være marmorert slik at du ser både osteblandingen og
kakerøren. Stekes ved 180 grader i 35-40 minutter. La kaken avkjøles på rist i
kakeformen. Denne kaken holder seg noen dager i en luft-tett beholder. Den
egner seg også godt til å fryses.