mandag 4. mars 2013
Foccacia
1 langpanne
30 g gjær
3 1/2 dl vann
9 dl hvetemel
2 ts salt
1/2 dl olivenolje
Grovt salt (Maldon) , olivenolje og oregano eller timian til topping.
Løs gjæren i litt av vannet (ca 37 grader, fingervarmt). Bruker du tørrgjær, heller du gjæren rett i melet.
Varm da vannet litt varmere (ca 40 grader).
Ha mesteparten av melet i en bakebolle. Tilsett saltet, olivenolje og vannet. Kjør deigen i 4-5 min eller elte den for hånd 5-10 min. Tilsett så lite ekstra mel som mulig under eltingen.
La heve under kjøkkenhåndkle eller plast i 1 1/2 time til den er dobbelt så stor.
Legg deigen på bakebordet og slå deigen flat. Kjevle den ut litt mindre enn formen. Legg den så over i langpannen (med bakepapir) og trykk deigen
ut til kantene.
La den etterheve i ca 30 min under håndkle.
Trykk fordypninger i deigen (nesten helt ned)
og ringle over olivenolje, strø på havsalt og fersk hakket oregano. Legg på håndkle og la igjen
etterheve 30 min. Sett ovnen på 225 grader.
Stek midt i ovnen (varmluft) i 20-25 min. Ha over litt olje rett etter at du har tatt den ut av ovnen. Avkjøles på rist. Denne foccacia passer best til å fylle med masse snadder.
Oppskriften er hentet fra bloggen:
http://www.myfoodpassion.net/1/post/2012/06/foccacia.html