125 gram sukker
150 gram lys sirup
2 ts kanel
1 ts malt ingefær
1/2 ts nellik
125 gram smør
1/2 ss natron
2 egg
325-400 gram hvetemel
Ha sukker og sirup i en liten kasserolle og gi det hele et forsiktig oppkok.
Tilsett kanel, malt ingefær og nellik og rør godt sammen, og nyt den deilige juleduften som brer seg i rommet.
Rør inn natronet i sirupsblandingen og rør fort og godt sammen. Blandingen blir nå lysere og eser litt.
Hell den varme sirupsblandingen umiddelbart over det kalde smøret, som du har gjort klart på forhånd i en stor bolle. Rør til alt smøret er smeltet og blandingen er kald.
Visp sammen eggene og rør de inn i blandingen. Tilsett deretter melet, litt etter litt, til du får en jevn og relativt
fast deig. Sett deigen kaldt noen timer, gjerne over natten.Ha deigen på lett melet bakebord, kjevle ut og stikk ut pepperkaker i ulike fasonger. Legg kakene forsiktig på stekebrett med bakepapir. For å få et bra resultat er det viktig at kakene er omtrent like tykke og store, slik at de er ferdigstekt omtrent samtidig.
Stek pepperkakene ved 200-225 grader (over- og undervarme), midt i ovnen, til kakene er ferdigstekt, etter ca 7-10 minutter, avhengig av stekeegenskapene til ovnen din. Følg med mot slutten av steketiden.La pepperkakene hvile på stekebrettet et par minutter, før du avkjøler de videre på rist. Oppbevar de avkjølte kakene i tett kakeboks.
Oppskriften er hentet fra Trinesmatblogg.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar