Dette er en ganske så stor posjon. Husker ikke
helt hvor stor, men kanskje ca 10 porsjoner?
Sjokolademousse (franske nytelser)
200
gr mørk
sjokolade
100
gr
melkesjokolade
100
gr smør
100
gr
sukker
7
egg
(separer eggeplommer og eggehviter)
Smelt
sjokolade
og smør over vannbad. ta så sjokoladeblndingen av vannbadet og la de avkjøles litt før eggeplommene blandes godt inn i den smeltetde sjokoladen og smøret.
Imens så piskes eggehvitene på lav til
medium
hastighet. Når eggehvitene begynner å se ferdige ut, ha i sukkeret
og pisk litt
videre. Her er det viktig å ikke overpiske eggehvitene. De skal
ikke begynne å ”sprekke”
opp. Fold inn eggehvitene i sjokoladeblandingen og hell det i en
stor skål
eller porsjonsskåler. Hvis eggehvitene piskes for mye så vil det
bli vanskelig
å få blandet det godt sammen, og det vil vises små prikker av
eggehviten. Det
smaker fremdeles like godt, men blir ikke like fin å se på.
Server med friske bær og crumble:
·
200g smør
·
200g sukker
·
200g Mandelmel
·
4g salt
·
200ghvetemel
Bland
alle ingrediensene til en smuldredeig. Strø ut på en stekeplate og stek til gyllent i ca 180
grader 10-15min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar