lørdag 22. juni 2013

Sjokolademousse, fransk



Dette er en ganske så stor posjon. Husker ikke helt hvor stor, men kanskje ca 10 porsjoner?

Sjokolademousse (franske nytelser)

200 gr mørk sjokolade
100 gr melkesjokolade
100 gr smør
100 gr sukker
7 egg (separer eggeplommer og eggehviter)

Smelt sjokolade og smør over vannbad. ta så sjokoladeblndingen av vannbadet og la de avkjøles litt før eggeplommene blandes godt inn i den smeltetde sjokoladen og smøret.
Imens så piskes eggehvitene på lav til medium hastighet. Når eggehvitene begynner å se ferdige ut, ha i sukkeret og pisk litt videre. Her er det viktig å ikke overpiske eggehvitene. De skal ikke begynne å ”sprekke” opp. Fold inn eggehvitene i sjokoladeblandingen og hell det i en stor skål eller porsjonsskåler. Hvis eggehvitene piskes for mye så vil det bli vanskelig å få blandet det godt sammen, og det vil vises små prikker av eggehviten. Det smaker fremdeles like godt, men blir ikke like fin å se på.

Server med friske bær og crumble:
·         200g smør
·         200g sukker
·         200g Mandelmel
·         4g salt
·         200ghvetemel
Bland alle ingrediensene til en smuldredeig. Strø ut på en stekeplate og stek til gyllent i  ca 180 grader 10-15min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar