lørdag 22. juni 2013

Appelsinmarmelade med lime



3 appelsiner
2 lime
4 dl vann
300 gr sukker
1/2 vaniljestang
1 plate gelatin

Vask appelsinene og limen godt, og skjær de i tynne strimler. Ha alt i en gryte og tilsett vann, vanilje og sukker. kok blandingen i 1 -1 1/2 time. Legg gelatinen i kaldt vann i ca 10 minutter. Når du har smakt på marmeladen, ett tips her kan være å ha litt på ett tefat og ha det i fryseren. Smak på det etter noen minutter. Smaken endrer seg nær marmeladen blir kald. Når du er førnøtd med smaken så tar du gryten av varmen og lar den avkjøles i noen minutter før du har i gelatinen og bland det godt sammen. Fordel marmeladen i glass som har blitt varmet ved 100-150 grader i ovnen i ca 1/2 time og ha på lokk. La glassene med innhold bli avkjølt før de oppbevares i kjøleskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar