onsdag 10. april 2013
Skinkepai
Deig:
200 g hvetemel
160 g smør
1 eggehvite, eller 1-2 sp kaldt vann
1 knivsodd salt
Smuldre smøret i melet. Tilsett så salt og eggehvite.
Elt det til en fin deig (kan hende det trengs mer mel).
La den stå kaldt I ca en halv time.kjevle den ut og ha den i en paiform.
La den stå kaldt igjen i ca 30 minutter mens du varmer opp ovnen til 200 grader.
Blindstek paibunnen i ca 10-15 minutter, valgfritt.
Fyll:
200 g skinke
4 egg
2 dl fløte
1 dl melk
125 g ost
salt
pepper
purreløk
Bland egg, fløte og melk sammen. Ha I så mye salt, pepper og purreløk
Som du vil. Bland så I skinken og osten (la det være igjen litt ost).
Kjevle så ut deigen og legg den I en paiform eller en ildfast form. La det
være ca. 3-4 cm med deig opp langs kanten. Tøm så I fyllet og strø med
litt av osten på toppen.
La den steke på 200 grader midt I ovnen I ca. 30-40 minutt.
Serveringsforslag: Det er veldig godt med en salat til, spesielt hvis den inneholder purreløk.