mandag 8. april 2013

Pizzabunn italian style


2,5 dl lunkent vann
1/2 pakke gjær
2 sp olje
1 ts salt
Mel til en passe deig, ca 400 gr

Ha tørrgjær, salt, olje og lunkent vann i eltemaskinen. Ha i litt av melet og la det bli eltet sammen med vannet i ca 1 minutt. Tilsett så litt etter litt hvetemel til du får en passe deig, mens du elter deigen godt mellom hver gang. Deigen bør eltes i ca 5 minutter på ganske lav hastighet, og alt melet bør tilsettes under denne perioden. Så bør deigen eltes i ca 5 minutter på høyere hastighet. La deigen heve i ca 30 minutter. Det aller beste er å bruke pizzamel som f.eks tipo "0" eller finbakstmel. Denne oppskriften holder til 4 porsjonspizzaer.

Sett ovnen på 250 grader med både varmluft og over- og undervarme. sett en rist midt i ovnen og legg pizzasteinen på den. Del deigen i 4 og kjevle de ut. Legg de på bakepapir og ha på pizzasaus (se oppskrift lengre ned) og topping etter ønske. La pizzaene heve i ca 30 minutter mens ovnen blir varm. Stekes i ca 5 minutter, dette kan variere så følg derfor nøye med. Stek 1 pizza av gangen. Gjerne server pizzaene med hjemmelaget hvitløksdressing.


Pizzasaus
1 glass tomatpure (200 gr)
2 glass vann (bruk det tomme glasset til tomatpuren)
1 sp olje
1 stor ts hvitløkspulver
1 stor ts løkpulver
1 stor ts tørket timian
1 stor ts tørket oregano
salt og pepper
knapt 1 halv ts sukker

Bland alt sammen i en kasserolle, og kok opp. smak til for å justere sausen. Det er også godt med en boks finhakkede ansjosfiler i sausen. La den koke i 10 til 15 minutter. Avkjøl og hell sausen i små passende beholdere, oppbevares i fryseren.