tirsdag 2. april 2013

Hamburgerbrød



ca 550 gr hvetemel
40 gr sukker
1 pakke tørrgjær
50 gr smør
3 dl vann

Det er også veldig godt med grove hamburgerbrød, bytt ut litt av hvetemelet med det du ønsker av grovere mel og frø. For at brødene skal heve skikkelig så bør minst halvparten av melet være fint hvetemel. Dette blir ca 30 mini, eller 16 medium hamburgerbrød. Denne oppskriften er passer også fint til å lage pølsebrød (ca 16stk).

Ha i mel, sukker og tørrgjør i bollen til eltemaskinen. Smelt smøret i en kasserolle og ha i vannet. Varm opp blandingen til den har romtemperetur, og hell den i bollen sammen med de andre ingrediensene. elt alt sammen på lav hastighet i ca 10 minutter. Hvis deigen kjennes tørr ut så ha i litt ekstra vann. Deigen skal kjennes litt klissete ut uten å sitte fast på fingrene. La Deigen heve til dobbel størrelse.

Del deigen opp i 16 like emner som du først ruller til små boller og så presser de litt flate før de legges på platen . Etterheves til de har doblet i størrelse, i ca 30-45 minutter. Pensle de gjerne med en blanding av egg og melk, og strø på sesamfrø. Hvis du skal lage pølsebrød så ruller du emnene til de er så lang som du ønsker de, og så presser de litt flate.

Stekes ved 225 grader på varmluft i ca 8-12 minutter. Avkjøles på rist.

Smaker kjempegodt med hjemmelaget ketchup.