onsdag 20. mars 2013

Ketchup



1 boks hermetiske, store tomater
1 liten gul løk, finhakket
2 ss olivenolje
1-2 ss tomatpurè
ca 1,5 dl brunt sukker
1 dl eplesidereddik
salt

Finn frem en kjøkkenmaskin med kniver/blender og kjør de hermetiske tomatene til en jevn blanding. Bruk fortrinnsvis hermetiske tomater av god kvalitet. Fres løken i oljen, til løken blir blank og myk. Tilsett de moste tomatene, tomatpurè, eplesidereddik og sukker (smak deg frem). Ønsker du en litt mer spicy utgave kan du tilsette ca 1/2 rød chili, som finhakkes og tilsettes sammen med tomatene.

La blandingen småkoke på lav varme (uten lokk), til den tykner. Det tar ca 1 time. Smak til med salt. Kjør blandingen en runde til i blenderen. Avkjøl og ha på tett glass/flaske.

Ketchupen er holdbar ca 3 uker i kjøleskapet.

Oppskriften er hentet fra  http://trinesmatblogg.no/2012/06/28/hjemmelaget-ketchup/