mandag 4. mars 2013

Chocolate Chip Cookies, top chef



Ingredienser
1,8 dl sukker
1,8 dl brunt sukker
½ ts bakepulver
½ ts natron
228 gr romtemperert smør
6 dl hvetemel
2 egg
1 ts vaniljesukker
¼ ts salt
3,5 dl sjokolade i biter
2,35 dl valnøtter i biter

Fremgangsmåte
Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvitt. Tilsett egg og pisk det godt sammen. Ha bakepulver og natron sammen med melet og bland det godt sammen med smørblandingen. Tilslutt rører du i sjokoladebiter og valnøtter. Stekes ved 175 grader i ca 10-15 minutter. Denne deigen kan også fint fryses rå. Rull den som pølser, pakk den inn i plast og frys den. Når du vil steke kjeks tar du opp pølsa fra fryseren og skjærer av så mange skiver med cookies du vil ha og stek de litt lengre enn om deigen er romtemperert.
Jeg synes disse cookiene ble for kjeksete. Dvs. at de ble tørre og sprø.