500-600 g frosne bær
1 ½ dl (125g) sukker (bruk det sukkeret du ønsker)
125 g smør
1 dl (30 g) havregryn
2 dl (60 g) hvetemel
Litt kardemomme
Sett ovnen på 200 deg C. Fordel bærene i bunnen av av en
paiform. Dryss ½ dl sukker over.
Smelt smøret i en kjele og tilsett sukker, havregryn,
mel og kardemomme. Rør godt. Fordel blandingen i klatter over bærene i
paiformen. Stek paien midt i ovnen i ca 25 minutter til overflaten er lett og
gyllen
Server paien lun, evnt. Med en gresk yoghyrt, vispet krem
eller is.
Hvis du kun vil lage 2-3 porsjoner av denne paien, så fyller du små idfaste former med så mye bær du ønsker. og så lager du toppingen ved å blande 4 sp mel, 2 sp havregryn, 2,5 sp sukker og ca 2,5 sp smeltet smør + litt kardemomme. Bland det sammen og ha det over i de små formene. stek de i 25 minutter.
Hvis du kun vil lage 2-3 porsjoner av denne paien, så fyller du små idfaste former med så mye bær du ønsker. og så lager du toppingen ved å blande 4 sp mel, 2 sp havregryn, 2,5 sp sukker og ca 2,5 sp smeltet smør + litt kardemomme. Bland det sammen og ha det over i de små formene. stek de i 25 minutter.