150 g
hasselnøtter ( eller en blanding av de nøttene du ønsker)
100 g mørk
sjokolade
150 g
romtemp. Smør
3 dl
strøsukker
2 ts revet
appelsinskall
2 egg
Ca 6 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
1 ss
vaniljesukker
Sett ovnen
på 200 grader (varmluft). Rist nøttene i en varm stekepanne. Gni av skallet på
hasselnøttene. Vent til de er avkjølt og grovhakk de og sjokoladen. Pisk smør
og sukker hvitt, tilsett egg og appelsinskall. Bland det sammen. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og tilsett det. Bland det godt sammen. Tilslutt har
du i nøtter og sjokoladen og bland det sammen.
Form deigen til 4 smale ruller som er like lang som stekeplatens langside. Ha 2 ruller på hver plate. Stek de i ca 15 minutter og ta de ut. La de avkjøles i 15 minutter og skjær lengdene litt på skrå i passende biter. Legg de med snittsiden opp og stek de i ytterligere 8-10 minutter. La de avkjøles på rist. Holder seg lenge i hertfall opp til 2 uker i en tett boks, men de bruker å bli spist opp før det:-)
Oppskriften er hentet fra bladet Hembakat 2011, nr 4.
Form deigen til 4 smale ruller som er like lang som stekeplatens langside. Ha 2 ruller på hver plate. Stek de i ca 15 minutter og ta de ut. La de avkjøles i 15 minutter og skjær lengdene litt på skrå i passende biter. Legg de med snittsiden opp og stek de i ytterligere 8-10 minutter. La de avkjøles på rist. Holder seg lenge i hertfall opp til 2 uker i en tett boks, men de bruker å bli spist opp før det:-)
Oppskriften er hentet fra bladet Hembakat 2011, nr 4.