75 g smør
150 g sukker
3 dl melk (eller vann)
1 egg (kan
sløyfes)
1 pakke gjær
1-2 ts kardemomme
Stekes ved 200
grader i ca 10 min, midt i ovnen med varmluft.
Smelt smøret og ha i melken og varm den til ca 37 grader hvis du bruker fersk gjær og til ca 40 grader hvis du bruker tørrgjær. Hell væsken i en eltemaskin og tilsett gjær, sukker, kardemomme og litt mel. Bland det sammen og ha i mer mel. ikke ta alt melet med en gang, fordi det er ikke sikkert du trenger alt. Elt deigen i ca 10 minutter til den kjennes seig og god. La den så heve til den har doblet i størrelse. Ha den så på benken og rull ut ca 20 boller. Ha de på ett stekebrett og legg over plast og et rent kjøkkenhånkle og la det heve på ett lunt sted til de har doblet i størrelse igjen. Nå kan du velge selv om du vil pensle de med egg, melk eller ingenting. Stek de i ovnen og avkjøl de på rist
Smelt smøret og ha i melken og varm den til ca 37 grader hvis du bruker fersk gjær og til ca 40 grader hvis du bruker tørrgjær. Hell væsken i en eltemaskin og tilsett gjær, sukker, kardemomme og litt mel. Bland det sammen og ha i mer mel. ikke ta alt melet med en gang, fordi det er ikke sikkert du trenger alt. Elt deigen i ca 10 minutter til den kjennes seig og god. La den så heve til den har doblet i størrelse. Ha den så på benken og rull ut ca 20 boller. Ha de på ett stekebrett og legg over plast og et rent kjøkkenhånkle og la det heve på ett lunt sted til de har doblet i størrelse igjen. Nå kan du velge selv om du vil pensle de med egg, melk eller ingenting. Stek de i ovnen og avkjøl de på rist