onsdag 13. februar 2013

Devils food Cake




kake:
50 g siktet kakao
100 g mørkt muscovado sukker, eller annet sukker hvis du ikke har det.
2,5 dl kokende vann
125 g mykt smør
150 g vanlig sukker
225 g hvetemel
½ ts bakepulver
½ ts natron
2 ts vaniljesukker
2 egg

Frosting:
1,25 dl vann
30 g mørkt muscovado sukker, eller annet sukker hvis du ikke har det.
175 g smør i terninger
300 g hakket mørk sjokolade

Fremgangsmåte:
Varm ovnen til 180 grader. Ha bakepapir i 2 stk 20 cm rundformer og smør sidene. Ha kakopulveret og 100 g sukker i en bolle og hell det kokende vannet over. Rør rundt for å blande det godt, og sett det til siden. Pisk smør og sukker hvitt. Bland alt det tørre sammen i en bolle, bland det sammen og sett det til siden. Ha ett egg i smør og sukkerblandingen og rør godt. Tilsett så litt av melblandingen ( ca 2 spiseskjeer) og bland det sammen før du tilsetter det siste egget. Fortsett og bland inn resten av melblandingen. Til slutt blandes inn kakaoblandingen som du lagde til å begynne med. Del kakerøren likt mellom de to kakeformene og stek de i ca 30 minutter. Husk å teste kakene med kakenål for å se om de er ferdige. Når de er ferdig stekt lar du de hvile i 5-10 minutter i kakeformene på rist før du tar de ut og lar de bli helt avkjølt videre på risten.

Men så snart kakene er i ovnen, så starter du på frostingen. Ha vannet, smøret og sukkeret i en kasserolle på lav varme. Når denne blandingen er smeltet og begynner så smått å boble, så ta det av varmen og tilsett sjokoladen. Rør på selve kasserollen slik at all sjokoladen får kontakt med varmen. La det få stå i ro i noen minutter for at all sjokoladen skal få smelte. Rør så godt rundt til den blir glatt og glinsende. La den stå i en times tid, og rør i den noen få ganger i løpet av den tiden.

Montering: Sett en av kakebunnene opp ned på ett kakefat, og ha på ca 1/3 av frostingen. Ta så den neste kakebunnen og legg den oppå med toppen opp. Smør så resten av frostingen over og rundt hele kaken. Hvis frostingen føles litt for tyntflytende, så ha den litt i kjøleskapet for at den skal bli fastere og enklere å jobbe med.
Dette er en fantastisk god amerikansk sjokoladekake som faktisk ikke er så veldig mektig og søt som amerikanske kaker bruker å være. Og variasjonsmulighetene er så mange. Prøv for eksempel å ha litt chili og kanel i frostingen, min personlige favoritt. Eller ha litt revet appesinskall i. Eller lag en variant med melkesjokolade hvis du liker det. Her er det bare å bruke fantasien.

Oppskriften er Nigellas, og er hentet fra nettet, men jeg husker ikke hvor.