kake:
50 g siktet
kakao
100 g mørkt
muscovado sukker, eller annet sukker hvis du ikke har det.
2,5 dl
kokende vann
125 g mykt
smør
150 g vanlig
sukker
225 g
hvetemel
½ ts
bakepulver
½ ts natron
2 ts
vaniljesukker
2 egg
Frosting:
1,25 dl vann
30 g mørkt
muscovado sukker, eller annet sukker hvis du ikke har det.
175 g smør i
terninger
300 g hakket
mørk sjokolade
Fremgangsmåte:
Varm ovnen
til 180 grader. Ha bakepapir i 2 stk 20 cm rundformer og smør sidene. Ha
kakopulveret og 100 g sukker i en bolle og hell det kokende vannet over. Rør
rundt for å blande det godt, og sett det til siden. Pisk smør og sukker hvitt.
Bland alt det tørre sammen i en bolle, bland det sammen og sett det til siden.
Ha ett egg i smør og sukkerblandingen og rør godt. Tilsett så litt av
melblandingen ( ca 2 spiseskjeer) og bland det sammen før du tilsetter det
siste egget. Fortsett og bland inn resten av melblandingen. Til slutt blandes
inn kakaoblandingen som du lagde til å begynne med. Del kakerøren likt mellom
de to kakeformene og stek de i ca 30 minutter. Husk å teste kakene med kakenål
for å se om de er ferdige. Når de er ferdig stekt lar du de hvile i 5-10
minutter i kakeformene på rist før du tar de ut og lar de bli helt avkjølt
videre på risten.
Men så snart
kakene er i ovnen, så starter du på frostingen. Ha vannet, smøret og sukkeret i
en kasserolle på lav varme. Når denne blandingen er smeltet og begynner så
smått å boble, så ta det av varmen og tilsett sjokoladen. Rør på selve
kasserollen slik at all sjokoladen får kontakt med varmen. La det få stå i ro i
noen minutter for at all sjokoladen skal få smelte. Rør så godt rundt til den
blir glatt og glinsende. La den stå i en times tid, og rør i den noen få ganger
i løpet av den tiden.
Montering:
Sett en av kakebunnene opp ned på ett kakefat, og ha på ca 1/3 av frostingen.
Ta så den neste kakebunnen og legg den oppå med toppen opp. Smør så resten av
frostingen over og rundt hele kaken. Hvis frostingen føles litt for tyntflytende,
så ha den litt i kjøleskapet for at den skal bli fastere og enklere å jobbe
med.
Dette er en
fantastisk god amerikansk sjokoladekake som faktisk ikke er så veldig mektig og
søt som amerikanske kaker bruker å være. Og variasjonsmulighetene er så mange. Prøv
for eksempel å ha litt chili og kanel i frostingen, min personlige favoritt.
Eller ha litt revet appesinskall i. Eller lag en variant med melkesjokolade
hvis du liker det. Her er det bare å bruke fantasien.
Oppskriften er Nigellas, og er hentet fra nettet, men jeg husker ikke hvor.
Oppskriften er Nigellas, og er hentet fra nettet, men jeg husker ikke hvor.