Gir 2 brød
Polish:
500 gr hvetemel
500 gr vann
ca 1/8 dels ts tørrgjær
Bland sammen alt og la det stå
i 6-8 timer. Husk å bruk stor nok bolle, blandingen utvider seg en del.
Deig:
400 gr hvetemel
100 gr havregryn
2 ts salt
2 ts tørrgjær
70 gr havrekli
280 gr vann (bruk en temperatur på ca 40 grader hvis du vil at det
skal heve fort)
Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle. Hell vannet i bollen
med polish, og hell det over de tørre ingrediensene.Bland alt sammen til det er
godt blandet. Trenger ikke å elte. La stå tildekt med plast i ca 10 minutter,
og gjør første vending med deigen. Vent i 10 minutter til og gjør enda en
vending. Gjør dette totalt 3 ganger.
L deigen heve til dobbel størrelse. Hevetiden avhenger av
temperatur på vannet og om den står i romtemperatur eller i kjøleskap.
Ha deigen på benken, bruk masse mel, deigen er ganske klissete.
Del den i to. Brett hvert emne til de blir fast. Snu og stram opp ved å dra den
mot deg på benken. La de heve i hevekurver i ca en time.
Sett på ovnen samtidig som den siste hevingen starter. 250 grader
over- og undervarme. Og sett inn jerngryter med lokk. Jeg bruker 2 ovner og en
jerngryte i hver ovn. Etter en time hvelves forsiktig deigene i de varme
grytene og sett på lokkene igjen og inn i ovnen. Etter 30 minutter tas lokkene
av og temperaturen senkes til 225 grader. Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar