tirsdag 27. juni 2017

Havrebrød





Gir 2 brød

Polish:
500 gr hvetemel
500 gr vann
ca 1/8 dels ts tørrgjær

Bland sammen alt og la det stå i 6-8 timer. Husk å bruk stor nok bolle, blandingen utvider seg en del.

Deig:
400 gr hvetemel
100 gr havregryn
2 ts salt
2 ts tørrgjær
70 gr havrekli
280 gr vann (bruk en temperatur på ca 40 grader hvis du vil at det skal heve fort)

Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle. Hell vannet i bollen med polish, og hell det over de tørre ingrediensene.Bland alt sammen til det er godt blandet. Trenger ikke å elte. La stå tildekt med plast i ca 10 minutter, og gjør første vending med deigen. Vent i 10 minutter til og gjør enda en vending. Gjør dette totalt 3 ganger.
L deigen heve til dobbel størrelse. Hevetiden avhenger av temperatur på vannet og om den står i romtemperatur eller i kjøleskap.

Ha deigen på benken, bruk masse mel, deigen er ganske klissete. Del den i to. Brett hvert emne til de blir fast. Snu og stram opp ved å dra den mot deg på benken. La de heve i hevekurver i ca en time.


Sett på ovnen samtidig som den siste hevingen starter. 250 grader over- og undervarme. Og sett inn jerngryter med lokk. Jeg bruker 2 ovner og en jerngryte i hver ovn. Etter en time hvelves forsiktig deigene i de varme grytene og sett på lokkene igjen og inn i ovnen. Etter 30 minutter tas lokkene av og temperaturen senkes til 225 grader. Avkjøl på rist.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar