fredag 7. juni 2013

Pitabrød


(6 stk)
2 dl lunkent vann
2 ts tørrgjær
en liten ts salt
1 ts søtning (feks sukker, sirup, agave e.l.)
2 ss olje
1 dl sammalt mel
ca 4,5-5 dl fint mel

Bland ingrediensene i rekkefølgen over. Spe på med fint mel, litt og litt, til deigen er fast og smidig og ikke klissete lenger. Elt og elt. Heves på lunt sted i ca 1 time. Del deigen inn i 6 omtrent like store deler. Elt og form runde boller som du legger på et rent, tørt, glatt kjøkkenhåndkle. Strø mel på kledet. Kjevle eller trykk ut ca 1/2 cm tykke runde eller ovale leiver, kjevle rett på kledet. Strø litt mel over brødene. Etterheves mellom to kleder i ca 45 min. Vipp brødene forsiktig over på en bakepaprikledt stekeplate med undersiden opp. Dryss over litt mel og stek de på 275 grader i 3-4 minutter. Avkjøl under klede.
Så enkelt var det- 6 myke, uimotståelige hjemmebakte pitabrød!
Oppskriften er hentet fra veganmisjonen.com.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar