søndag 17. februar 2013

Strawberry Cheesecake Cupcakes



 Denne oppskriften gir ca 12 medium cupcakes.

Ingredienser
120 g mel
140 g strøsukker
1 ½ bakepulver
En klype salt
40 g smør
1 ¼ dl melk
½ ts vaniljesukker
1 egg
12 store ferske jordbær
200 g digestive kjeks


Topping
300 g melis
50 g smør
125 g ferskost naturell  (eks. philadelphia)

Fremgangsmåte
Varm ovnen til 175 grader. Ha mel, bakepulver, salt, vaniljesukker og smør i en bolle og visp det sammen på lav hastighet med en elvisp til det får en grynete konsistens. Ha i melken og visp til alt blir blandet. Tilsett egget og bland det godt. Del opp jordbærene og fordel mellom papirformene. Fyll formene med 2/3 fulle med røren og stek de i ovnen i 20 til 25 minutter. La de avkjøles litt på brettet før de overføres til rist for å avkjøles helt.

Og så skal toppingen lages. Visp sammen melis og smør til det blir en (start med litt av melisen først, og tilsett mer og mer) til det blir en luftig og fin røre. Tilsett ferskosten og bland alt blir fint og luftig, minst 5 minutter. Hvis det vispes for lenge så kan toppingen bli for løs.

Oppskriften er hentet fra boka til hummingbird bakery i London.