Denne oppskriften gir ca 12 medium cupcakes.
120 g mel
140 g
strøsukker
1 ½
bakepulver
En klype
salt
40 g smør
1 ¼ dl
melk
½ ts
vaniljesukker
1 egg
12 store
ferske jordbær
200 g
digestive kjeks
Topping
300 g melis
50 g smør
125 g ferskost
naturell (eks. philadelphia)
Fremgangsmåte
Varm ovnen
til 175 grader. Ha mel, bakepulver, salt, vaniljesukker og smør i en bolle og
visp det sammen på lav hastighet med en elvisp til det får en grynete
konsistens. Ha i melken og visp til alt blir blandet. Tilsett egget og bland
det godt. Del opp jordbærene og fordel mellom papirformene. Fyll formene med
2/3 fulle med røren og stek de i ovnen i 20 til 25 minutter. La de avkjøles
litt på brettet før de overføres til rist for å avkjøles helt.
Og så skal
toppingen lages. Visp sammen melis og smør til det blir en (start med litt av
melisen først, og tilsett mer og mer) til det blir en luftig og fin røre.
Tilsett ferskosten og bland alt blir fint og luftig, minst 5 minutter. Hvis det
vispes for lenge så kan toppingen bli for løs.
Oppskriften
er hentet fra boka til hummingbird bakery i London.