mandag 25. april 2016

Frøknekke med parmesan






2 dl havregryn
1,5 dl grovt mel
1/2 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1/2 dl gresskarfrø
2 ts tørket rosmarin
1/2 ts salt
2 dl vann
2 dl valnøtter
Parmesan til å rive over

Bland sammen alt utenom valnøtter og parmesan. tilsett vannet og rør sammen. La stå på kjøkken i ca 40 minutter slik at vannet absorberes. Hakk valnøtter og tilsett i røren. Kle en langpanne med bakepapir og smør røren utover med en slikkepott eller baksiden av en skje. Det kan hende man har bruk for 2 langpanner. Prøv å få røren utover så gjevnt og tynt som mulig. Lag spor i deigen med en pizzakutter eller kniv slik at det er lett å knekke av fine stykker når knekkebrødene er ferdigstekt. Riv ønsket mengde parmesan og fordel det over røren.

Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Stek i midten av ovnen i ca 30 til 40 minutter til de er sprø. Avkjøl på rist.

Jeg bruker å justere ingrediensene ut i fra hva jeg har tilgjengelig.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar