mandag 25. april 2016

Satay





Marinade til satay kjøtt

1ss karri pulver
1ss sukker
Kvart til halv kopp med olje, avhengig av kopp størrelsen
Samme mengde med soya saus

2 fedd hvitløk (krønsha)

Bland ingrediensene til marinaden sammen.

Del 4 kyllingbryst i ønsket størrelse og la det marinere i kjøleskap i minimum noen timer. Helst over natt.
Tre kyllingbitene på spyd og grill de til de er gjennomstekt.


Peanøttsaus

1 boks med peanøttsmør (grov type)
Ca 3 kopper vann
Ca 6 fedd hvitløk
Ca 6 ss brun farin
Ca 4-5 ss sitronsaft
Ca 3 ss soya saus
Ca 1ts chilli (pulver eller knust, etter smak)

Vann, peanøttsmør og hvitløk blandes og kokes opp I middelsvarme til du får den tykkelsen du ønsker. Så fjern kasserollen fra varmen og  ha I resten av ingrediensene, voila!

Server med kokt ris, agurkskiver og rødløk i skiver.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar